Tuesday, July 05, 2011

EKA KENA BANYAK PRACTISE LAGI

"EKA KENA BANYAK PRACTISE LAGI"....
ayat 2 slalu aku dgr mase aku amik lesen kete gan moto dlu...(eissshhhhh, smpi pekak telinga aku...) aku amk dia sbg ckgu memandu aku...coz kwn mak aku ckp, dia okay kalo mgajar...mak aku pon...per lg, trus call and wat appointment gan dia....mule2 2, aku tkot jgk gan dia...yela, tak knal kan...(cm korg gak kn????...tpu ler klo tak de rse cm2...)

Pd mula nyew, ok ler...tp, makin hari makin kerap aku buli pak cik 2...(tanpa belas kesian...) kdg2 2, aku wat appointment...pas2, tbe2 jew aku cancel...

Time aku amk undang2...(senang cite, lesen L...) pak cik 2 slalu igtkan aku baca buku 2 btl2...dia igt anatomy ker??? geram aku... aku pon bace ler...smpai abg aku ckp "kalo tak pas 'L'...aku tak taw ler..." mse hari amk test L, ati aku berdegup2 kencang...(rse cam nk terkluar jer jantung aku time 2...) pas slesai jer jwb test 2, aku pon wat muka sdey gler...pak cik 2 da cuak gler2 da...dia pon tnye ler dak yg amk test gn aku 2...dak 2 dpt biase2 jer...pas2, pak cik 2 pon tnye rslt yg aku dpt...aku plahan2 gi tw , aku lulus jew...pak cik 2 tak puas ati, dia pon mintk lew copy rslt 2...terkjut pak cik 2, aku dpt jwb smue...cme ad 2 soklan jer yg salah...dlm perjalanan, slalu dia sergah aku...kali nie...dia diam jer...aku pon pelik...

nie ler aku nyew lesen L...(bangga aku bler dpt lesen L...) erm,sry ler tak jelas...coz nie aku juz capture dr hp aku yg @#$^%!*&...

lps 2mggu cm2...aku pon prepare nk amk lesen P lak...excited gler, tp dlm ati cm dok kt dpn speaker jer...(jantung ikot jer rentak lagu...)

mmg aku practise gler2 ler 4 lesen P nie...mmg aku akn attend kls 4 driving 2hr semggu...mmg best ler...pas2, dlm mse sebln pas 2...aku bt tempahan 4 amk ujian JPJ...smggu sblm ujian JPJ, bru aku practise psal moto...mmg hanco ler...smue step bg isyarat, aku tak igt satu pon step2 2...smpi pak cik 2 meradang gler kat aku...erm...mse amk ujian JPJ, moto kan ade byk bhgn??? cth nyer, pusingan 8, tt, & lain2 lg...

aku juz nk kongsi ckt ngan korg, erm...mse aku nk bt pusingan 8 tu...aku sbnr nyer da jatoh kaki...kalo d ikotkan, da out da...tp nsib btl2 baik time 2, org JPJ 2 tak nmpk yg aku nie da jatuh da mle2...smue org kt c2 senyum jer...aku dgn slambe badak,bwak moto cm tak de pape jd...smpi part break emergency, part nie aku plg sker gler2...rse nk wt byk2 kli jer...then, aku lulus 4 ujian moto...

time ujian JPJ kete lak, pak cik tak dpt dtg, so aku sorg2 jer...tp, bgus gak pak cik 2 tak de...at last, aku tak de ler stress sgt...kete,tak de pape cite yg interesting pon...smue ok...& aku pon lulus...yler, kan da practise byk kali bwk kete...so,tak tkot sgt...

as a result, aku pon berjye dpt kan lesen P yg aku impikan...(moto jer erk...kete,mak aku yg pakse aku amk...) so skg nie...mmg hobi aku bwk moto gi mne2 (so,tak plik ler kalo aku kerap sgt pinjam moto dak laki)...n bwk kete kalo aku blk PERAK...(per lg...jd driver mak aku ler, amk adk aku sek n htr mak aku g kje...)

erm...takat tu jer ler yg aku dpt tulis serba ckt pasal dugaan aku amk lesen dlu...4 sesper yg nk amk lesen...good luck & all the best...wish u luck...

2 Pengomen Handalan:

AlonG said...

ok la tuh,,,mmg best bace pe yg kow tulis..pas2..pas2...pas2....happy la kow lepas...yg x lepas nyer,,,,mesti laki..sebb kategori mat rompit,,,huhu...kadang2 ade yg p wat lesen tp patah balik coz x yakin....ade yg baca buku smpai pagi..smlman x tido...smpai sana fail...ntah la..ko kite pro la cucu...tp jgn lupe..malang x berbau..hati2 memandu k..^___^

cahya penyayang said...

oraittttt!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...